Mirënjohja dhe vlerat-Afërdita Hadaj


AFËRDITA HADAJ

Ja njoh vlerat vehtes

Dhe nuk trëmbem kurrë

Në gen trashëgoi

Edukatë dhe kulturë.

Në jetë jemi njerës

Bëjmë dhe gabime

Kam falur ndonjëher

Kur kam mar lëndime.

Nuk jam kurrë xheloze

Për ata që kanë

Jetoi jetën time

Bashkë me nakafanë.

Nuk jam llafazane

Që të shaj njeri

Por nga shpirti falë

Vetëm mirësi.

Edhe po t’më shajnë

Bëj sikur s’dëgjoi

Sepse drejtësinë

Në zot e kërkoi.

Po ta shfry inatin

Tek njerëzit pa nderë

Do njollos figurën

Dhe humbas ç’do vlerë.

Dua që në jetë

Të jemë kjo që jamë

Të nderoj familjen

Nënën dhe babanë.

Ata që më njohin

Më dhurojnë respekt

Mirnjohjen nga unë

Do ta kenë përjetë.