Mosdija dhe intriga-Hazis Hysa


Mosleximi i librave është bërë dukuri

Fenomeni kërcnues po shtohet çdo ditë.

Intriga të përcjellë si hije me fyerje pa ndalë

Hedhësh në kopshtin e plehrave pa dëshirë.

Të quajnë injorant me plotë intrigë

Identitetin personal duan të e fyejnë

Vetëm përse nuk i shkon për shtati atij

Nuk lejon të vetëdijsohesh për ardhmërinë

Qohen ca lugat pa fëtyrë dhe marre

Llomotisin si papagaj dhe shajnë ashiqare

Njerëzit që nuk punojnë me hatër shahen

Iu vërsulën me epitete dhe fyerje banale

A do të vijë dita kur të dominojë dituria

Mosdija e intriga të mbesin në margjinë

Njeriu i ditur e ruan nderin e vet në shoqëri

Mendimet e tija në vehte i shkruan në letër

Kur ndodhesh në mes fjalës dhe veprës

Në mes braktisjes e dashurisë për rrethin

Bota e mbrendshme e jotja prej njeriu

Dukët si qenie me galeri të madhe artistike.

Mynih. 04.05.2924.Hazis Hysa

Mund të jetë një ilustrim i 1 person

Shiko statistikat

Mbulimi i postimit: 283

Të gjitha reagimet:

7Miranda Troci Derti, Hajriz Fazliu dhe 5 të tjerë