Ndonjëherë-Sanie Tushi Rroka


Vjen një çast që mbas dimirit

Ngjyrat e luleve do çelin

Me blerim do mbushen gjethet e thara

Përtej grisë së hapur i shoh të gjitha .

Me sytë e mëndjes i shoh livadhet

shikoj trëndafilat që do çelin gonxhe

Më e madhe se ërrësira është drita e zemrës

Ku pret në udhët e bukura të jetës .

Në mes të trazirave përplasen shumë dallgë

Përbri njëra tjetrës rrinë të heshtura

Durimin na s” provojnë përherë të etur..

Forca është e plot dritë në kopshtin e luleve

Dritën e diellit plot llavë e shikon..

Ndonjëherë midis dy kapakëve të ditës

Mëngjezit dhe mbrëmjes

Është vështirë të më lexoni

Se ç’zemër të bardhë kam në gjoks .

Nëse fjalët dhe vargjet e mi do kuptoni.