Në livadhe të fshatit-Murtez Asllani


Në livadhe të fshatit

bari ka gjelbëruar

u ula në një skaj

kënaqesha duke i shikuar.

Një turrec këndonte

dallëndyshet silleshin vërdallë,

bilbili cicëronte hareshëm

më dukej sikur në përrallë.

Isha shumë i lumtur

zemra m’bëhej mal,

kur shikoja bujqit

kudo kishin dalë.

Ata punonin me vullnet

me makina e traktorë ,

dita u dukej e shkurtër

punonin edhe nga 10 orë.

Livadhet e mbushura me bar

e presin një kostar,

çdo gjë dukej bukur këtë ditë

mendoja dhe kënaqesha në bar.

Bëra disa fotografi

që do të mbesin kujtim,

për këtë ditë të lumtur

në livadhet e vendit tim.

Atje kah fundi i livadheve

lumi Sitnica gjarpëron

ia shton bukurinë natyrës

edhe pse nganjëherë vërshon.