Newborn-Halit Haliti


Fluturuar përgjat historisë

Dhe viteve të errëta

Në orën e kurdisur

Po ecnin minutat e fundit.

Ishin shumë të ngadaltë

Për një popull

Që po priste

Të hapen kanxhellat

Sikur Bing Bengu

Lindja e universit tonë.

Në tokën e bekuar

Të Dardanisë

E quajm < NEWBORN>

Brenda këtij skeleti

Është e gjith historia

E këtij vendi

Jan amanetet

E të gjith dëshmorëve

Jan muret

E lyera me gjak

Fotografi e kujtime tersi.

Por sot mos më pyesni

Ku isha sot e njëqindë vjet

Do të bëhem

Shkrepëtirë e fikur

Në ylberin e vargut tim

Do të ndez qirinjë

Për të gjith dëshmorët e kombit

Do të këndoj

Hymnin e Dardanis.

Urime mëvetësin kosovë

Zoti e bekoft Kosovën!