Një botë e vogël!Laureta Malaj


Sa pak e vogël duket bota .

Diku një ditë ,në rrugë do ndeshemi .

Ndoshta s’të njoh ,as nuk më njeh ,

dhe për një fjalë ndoshta përleshemi .

Kjo botë e vogël ,na bën të mëdhenj,

dhe e harrojmë ,kush na ushqeu .

Harrojmë një ditë ,njeriun tonë .

dhe e kuptojmë kur është shumë vonë .

Dhe flasim hapur …”ne dashurojmë “!

Po a është vallë kjo dashuria ?

E ndjejmë ,e themi, a’ e jetojmë ?

Me zemrat zbrazur e përçmojmë !

Dhe rrahim gjoksin ,themi ne jemi !

Të dashur ,të respektuar kudo ku vemi !

Po a’ e ndjejmë atë që themi?

I madh, i vogël sa shpejt gënjehemi !