Një ditë moj zanë-Zymer H.Haliti


NJË DITË MOJ ZANË

Do t’i bie detit mes për mes…

që të takoj ty e bukura e detit

s’di, kam dhe një fije shpresë

se do më presësh skaj kepit…

Edhe në më zëntë nata do vazhdoj…

drejt bregut ku zanat aty pushojnë

vetëm të di se aty je, e ty do te takoj

të rrahurat e zemrës s’do ndalojnë…

Atje ku je ti thonë se është bukur…

dhe unë do të udhëtoj natë e ditë

dhe në qoftëse diku Ti je strukur…

do të gjej një ditë Ty zanë sydritë.

Dhe nëse fryen erë e madhe,stuhi

mund të më pengojnë në udhëtim

s’do të dorëzohem rrugës për tek ti

e di,Ti je Ajo që trazove shpirtin tim.

Zymer H.Haliti