Një peizazh që më bëri ta dashuroj !Laureta Malaj


Një peizazh që më bëri ta dashuroj !

Një ditë të bukur pranvere,

ku lulet me ngjyra vallëzojnë.

Më bëri që ta dashuroja,

dhe me endje e ulur t’i vështroj.

Në këtë peizazh të bukur pranveror ,

ku lulet e çelura kanë lindur për kurorë .

Një bukuri e rrallë që nuk ka mbarim ,

ku shpirti çdo njeriu gjen qetësinë.

Gjithçka rreth meje shkëlqente ,

si një ëndërr e përjetshme, pa mbarim .

Dhe pyjet me këngës e zogjve

I shtonin më shumë gjallërinë.