Një varg një trëndafil:Blertë Tmava Veselaj


NJË VARG NJË TRËNDAFIL

Sot qielli hapi portat e kaltërsisë

Retë e errëta ngadal largohen

Si vargjet nën dritën e qiriut

Trëndafilat nisin të gjelbërohen.

Si tingujt e ëmbël në.orkestër pranë më rrinë

Plotë harmoni padyshim i sjellin jetës

Një.varg shkruhet nga dora e mendjes sime

Një.trëndafil ma sjell pranverën në kopshtin e zemrës time

Dhe kur vargjet të.jenë vargëzuar

si kryefjalë shpirti

Shohë trëndafilat duke vallëzuar

si valë deti

Sa shumë.kurora ata formojnë vargun tim

Si poezitë që poetin frymëzojnë për dashurinë

Një.vargë shkruan poeti me perlën e penës

Një.trëndafil dhuron natyra si forcë për zemrën

Sa ëmbël bëhet dueti në notat që i sjellin të.dyja

Dashuria dhe natyra bëhen shpirti i vargjeve të mia.