Nji dritë që prej diku vjen…Ruzhdi Keraj


Nji drite qe prej diku vjen

ndryshon gjithshka

nji drite e forte qe syt ti vret

dhe rrejshem me ty lot

nji drite qe msheh vragat

dhe brazdat e nji rruge t’gjate

dhimjet ne telat e bardhe t’flokve

buzet t’kafshume kur unja te kape

nji drite e rrejshme qe lot

neper ftyren teme te rrudhun

qe mundohet me mi mshehe vjetet

o çfar tallje e bukurrrrrr!