O Botë e madhe-Florentina Skendaj


O Botè e madhe,

mendje gjerè, .

Sa mirè,

qè ndèrlidhemi ,

me mendje tè Ndritura. . .

Pèrndryshe,

ngushtuar ,

e vèshtirè largesa;

prej shpirtèra

dhe mendjeve,

tè mykura . . .

~

E drejta e tjetrit

Pèr tè pèrcaktuar rradhèn ,

tè vènè njè numèr .

Pèr tè tè veçuar,

nga tèra,

tè vènè njè emèr .

Ndaj ,

mos u mburr ,

a turpèro ,

pèr tjetèr . . .!

E drejta e autores e rezervuarè !