Otranto:Vaso Papaj


Otranto

Otranto!

Lum i hidhur je.

Me lotë hëne qendisur,

Në barkun tënd ç’ nuk ke:

Peshq me shuka flokësh gostisur.

Peshkaqen’ mishngopur, hazdisur.

Ësht’ kohë e bollëkut :

E krisur… E krisur…

Bare e motele po mbijnë:

Si miza dheu kudo po lëvrijnë…

Me vello të re, nusja plakë e mbështjellë:

Dërgata e fundi që lindja na sjell.

Kalon këtej dhe vdekjen mbjell…

E ne të tjerët bëjmë sehir,

Ditë e natë, kafè duke pirë.

Kafè të mbërdhirë…

Po përse, përse,

Janë kthyer dallgët tabut dhe qefin?

Ah, vendi im, vendi im …

Ti s’njohe kurrë përkëdhelim.