Pellazgu Dardan-Jashar H Selmanaj


P – ellazgu dardan dhe shqiptar

E – rrësirën e zez e shqelmova

Ll – avë e vullkanit për armik atdhetar

A – h, asnjëherë nuk u gjunjëzova

Z – jarrë e flak nxjerri nga goja për gjakatar

G – ozhd e thumb pellazg është kosova

U – rë nuk bëhëm për bisha e tradhetar

D – ardani pagan njëzet e katër orë roje

A – rbëri thelbin më urrejtje e nxjerrë

R – ilind dielli mik e armik mbi këto troje

D – ardani e pellazgu pagan s’lejon ferrë

A – jka e kombit shprehet fare hiq pa droje

N – atë e egër toka ime kurr nuk mbetet djerrë.