Për më të bukurën-Azem Baliaj


Qiellit i them: kthjellimin tend

E ke dhurate nga fytyra e asaj,

Qielli ma kthen: mos u cmend

Si diell ne zemer, Ate e mbaje!

Dhe qesh me vete si foli qielli

Si me kuptoi sa shume e dua,

Ajo per mua eshte bash Dielli…

Qe thelle meje kurre s’u shua!

Sepse Ty mike edhe pa folur…

Ta “lexoj” shpirtin mrekullisht,

Qiell-kthjelluar, Diell-ngrohur

Feston nga larg Ti dashurisht!