Pikëllim-Feri Arifi


Të fshehur

Mrapa teje

Edhe sot rrinë

Vjedhin

Në sy të njerzis

Gjurmët mbrapa

Mbesin në fshehtsi

Të armiqët

Ata i çojnë

Si dikura

Atë historinë

Mbrapa shtëpisë

Aty ku kishte rënë stuhia

Mos e përmbysni vendin

Pa intuit

Pa frymë

Të sëmurë mentalisht

Hodhi të gjitha

Aty në shportë

Thuaju o popullë

Në sy

Gjithçka që gjenë

Ato brekët

Dhe çarçafët

Era keqe po ju vie

Kudo në secilin vend

Shteti jonë

Ku jemi

Gjurmët e mia janë këto.

Feri Arifi, Tanushë.

BESNIKUT

SALI SADIK GJYRYSHEVCIT

Besnik ishe ndër shqiptarë

Besnik ishe o luftëtar

O Sali Sadik Gjyryshevci

Ty të lindi toka mëmë

Ty të rriti Kosova nënë

Bashkë më Mulla Idrizin luftove

Deri në fund luftës i shkove

Në kongres në Tanushë pjesë more

Ilegal të paten caktue

Fjalët kongresit ja ke que

Mollën e kuqe mos me harru

Për këto fjalë shumë pate udhtue

Fjalët e Mulla Idrizit në vend me i que

Ti në kongres kur pate ardh

Krejt burrat janë ngritur në këmbë

Fjalët e juaja me i dëgju

Mollën e kuqe mos me harru

Në mëngjes UDBA të rrethoi

Në tradhti Komunistat të nxun

Ty rrugën të than me tregu

Nuk po dijmë në Dardanë me shkue

Deshen ty të likfidojnë

E pastaj Molla Idrizin let ta nxan

Po në Dardan hala pa mbërri

Sali Sadiku llafet më udbasht i ka shti

Molla Idriz te ti është strehu

Bertim të madhe Saliu paska lëshu

Shkaut në fyt duart ja ka vu

Pushk më vete si ka qellu

Vet me vete paska thanë

Mulla Idrizit besen ja kum dhan

Pa më vra mu atë s’keni me nxan

Krisi pushka e udbashit

E vrau trimin e shqiptarit

Në pabesi vritet trimi

Besnik i madh Sali Sadiku.