Piktura antike e shekullit të 15-të – a është kjo prova e takimeve me UFO-t?


Piktura që daton në shekullin e 15-të mund të provojë se alienët bashkëjetonin me njerëzit në Tokë dhe mund të kishin luajtur një rol në historinë e Biblës.

Murali i madh i një piktori të Rilindjes në një kishë italiane po ringjall interesin. Vëmendja nuk është nga njerëzit fetarë që, natyrisht, do të vlerësonin përshkrimin e Virgjëreshës Mari, por nga teoricienët e lashtë të konspiracionit të huaj që vunë re objektin e botës tjetër në qiejt mbi të.

Në “Lajmërimi me Shën Emidius” të Carlo Crivelli të vitit 1486, Virgjëresha Mari shfaqet e gjunjëzuar brenda një dhome në qytetin e Ascoli Piceno, Itali. Një rreze shumë e hollë si lazer e dritës së artë shkëlqyese kryqëzon pikturën, duke ndriçuar poshtë dhe duke prekur Marinë në kokë. Drita buron nga një vorbull resh rrotulluese që duket e ngjashme me një UFO që rri pezull në ajër.

Rrezja e dritës supozohet se përfaqëson Konceptimin e Papërlyer, momentin që Maria mbeti shtatzënë me foshnjën Jezus. Tradicionalisht, objekti mendohet të jetë një aureolë qiellore. Mendimi tradicional fetar supozon se kjo ishte ndërhyrje hyjnore, por po sikur objekti të mos ishte hyjnor, por ndërhyrje nga jashtëtokësorët?

Në vend që të përfaqësojë një rreze drite të Shenjtë, rrezja mund të jetë diçka krejtësisht tjetër.

Të apasionuarit pas alienëve argumentojnë se rrezja e dritës që godet Marinë ndërsa ajo është brenda është në përputhje me rrëmbimet moderne të alienëve. Shumë persona që pretendojnë se janë rrëmbyer deklarojnë se ishin brenda shtëpive të tyre kur një dritë e çuditshme shkëlqeu nga jashtë ndërtesave.

Në një ekzaminim të pikturave të tjera të lashta që duket se përshkruajnë UFO-t, shkencëtari kompjuterik, Jacques Vallée vuri në dukje se fenomenet janë shfaqur në shumë vepra arti gjatë shekullit të 15-të dhe në kohët e lashta.

Vallée është bashkëautor i një libri, “Wonders in the Sky”, rreth raporteve të hershme të UFO-ve që kthehen në kohët biblike. Ai nuk është i sapoardhur në këtë temë, pasi dikur ishte folësi kryesor në prezantimin e vetëm të madh të UFO-ve të Kombeve të Bashkuara në histori, i cili u zhvillua në vitin 1978. Vallée është një studiues i hershëm i njohur dhe i respektuar i UFO-ve që nga fundi i viteve ’60.

Në lidhje me këtë pikturë, Vallée tregon se artisti nuk do të kishte qenë i pranishëm për të dëshmuar atë që ndodhi në pikturë. Piktura e Crivellit u bë pothuajse 1500 vjet më vonë. Megjithatë, pse kaq shumë njerëz, përfshirë shkencëtarët, raportuan objekte të çuditshme ajrore nga rrëfimet e para shekullit të 20-të?

Në një intervistë me Huffington Post, Vallee tha: “Vlera e tij, shkencërisht, është se tani ne mund ta ankorojmë fillimin e fenomenit të UFO-ve në historinë reale dhe të dokumentuar”.

Kjo nuk është hera e parë që pretendohet një alien mbi një pikturë të lashtë. Në muret e Katedrales Svetitskhoveli në Gjeorgji ka një portret të Krishtit të shekullit të 11-të.

Megjithatë, historianët e artit që kanë studiuar pikturën e shekullit të 11-të pohojnë se zanatet e çuditshme në të vërtetë përshkruajnë engjëjt mbrojtës.

Pra, çfarë mendoni? A përfaqëson objekti në qiell Konceptimin e Papërlyer apo diçka tjetër? Cila histori duket më e besueshme dhe e bazuar në realitet? Në secilin rast, historia është padyshim jashtë kësaj bote.