Poezi lufte:Feri Arifi


POEZI LUFTE

Poezia është e dhimbshme

Sidomos kur ti i pasqyron kujtimet

Momentet janë të errëta

Historia njerëzore po ndryshoika.

Nga tekstet antike

Tmerret e luftës mësohen

Nga të huajtë shkruhen

Në shkolla e gjetiu nuk mësohen

Ato ngjarjet e luftës,

Historia drejt nuk shkruhet

Bëhen dhe skenare

Edhe filma luhen.

Mos shkelni mbi gjakun e tyre

O paqësorët e mjerë

Luftarët dhanë jetën

Liria ka shumë vlerë.

Ku ishit atëherë

Kur u dha kushtrimi

Në male e në beteja

Aty njihej trimnia.