“Punëtori respektohet!-Ajri Ramaj


Lëreni punëtorin të punoj!

Mos ja prishë vrullin atij!

Mos ja përbuzë punën ku punonë!

çfarë do pune që kryen ai.

Kur tjetrit punën ja përbuz,

Në shpirtin e tijë hapet një plagë,

Askush se ka nga qejfi,

Po të gjithë nga halli e kanë.

I lodhur nga puna diersa kullo,

Një vegël e lë tjetërën merrë në dorë,

Zoti punën e ka bekuar,

Pa punë as kush s’mud t’rroj,

Puna i zbukuron njerëzit,

Prandaj ajo duhet respektuar,

Dhe kush e përbuzë atë që punonë

Ai përbuzë veten,nëshoqëri!