Qazim Berisha:Në këtë natë me errësirë


Në këtë natë me errësirë

Hana paska ikur

Yjet kanë lyp azil

Për ta thënë të vërtetën

Çfarë kanë parë e çfarë kanë ndie

Edhe sado e hidhur qoftë.

Yjet kanë vendosur t’i thonë të gjitha nga larg

Pikë për pikë

Se kush cakërroi gotat me të pabesët

Dhe kush e ngriti flamurin e bardhë.

Shumë vështirë është për t’na kuptuar

Se njëri tjetrin ne se kuptojmë

As që do ta kuptojmë ndonjë herë

Deri sa të hyjmë në rrugën: NDAL!

Q.B