Radari konfirmon tufën e UFO-ve rreth anijes luftarake të Marinës


Videot e regjistruara nga personeli i marinës amerikane kanë shtuar një shtresë bindëse provash në debatin e vazhdueshëm rreth UFO-ve, duke tërhequr vëmendjen e publikut dhe duke ndezur një valë të re spekulimesh.

Për herë të parë, pamjet e radarëve të regjistruara brenda një anijeje të Marinës kanë konfirmuar zyrtarisht praninë e disa objekteve të panjohura. Këto entitete misterioze u vëzhguan duke u vërshuar rreth USS Omaha për orë të tëra natën e 15 korrikut 2019, ndërsa lundronte nëpër ujërat e oqeanit në perëndim të San Diegos. Rëndësia e këtij zbulimi qëndron jo vetëm në provat vizuale, por edhe në bashkëpunimin e të dhënave të radarit, duke ofruar një kuptim më të plotë të ngjarjeve.

Regjisori Jeremy Corbell, i cili publikoi videon e Marinës javë më parë, raporton se dukuri të ngjashme u dokumentuan nga tetë anije të tjera të Marinës në të njëjtën zonë gjatë një periudhe tre-ditore. Natyra e këtyre ngjarjeve duket të jetë e koordinuar, duke sugjeruar një nivel ndërveprimi që shkon përtej rastësisë së thjeshtë. Raportet tregojnë se deri në 50 deri në 100 kontakte janë dokumentuar në tre vitet e fundit, duke treguar një fenomen të qëndrueshëm dhe të përhapur.

Pentagoni, historikisht i ngushtë për çështje të tilla, ka konfirmuar me ngurrim legjitimitetin e imazheve të UFO-ve të kapura nga anijet e marinës dhe ekuipazhet ajrore. Fotot e publikuara të realizuara në brigjet e Virxhinias, si dhe videot e njohura si “Incidenti i Tic Tac” dhe “Gimbal”, kanë ngjallur kuriozitet në mbarë botën. Megjithatë, deri më sot, asnjë të dhënë sensor nuk është zbuluar për të mbështetur këto raste.

Gjatë incidentit të USS Omaha, ekuipazhi zbuloi objekte të panjohura në sisteme të shumta sensorësh për dy orë të gjata. Imazhet e radarit dhe gjurma e vlerësuar e shpejtësisë së këtyre objekteve të paidentifikuara, disa që arrijnë deri në 46 nyje, ofrojnë një pamje magjepsëse në natyrën misterioze të takimit. Task-forca UAP (Fenomeni Ajror të Paidentifikuar) të Pentagonit i konsideron sferat Omaha si të panjohura të vërteta, duke i shtuar një shtresë besueshmërie historisë tashmë magjepsëse.

Veçanërisht, anëtarët e ekuipazhit në USS Omaha monitoruan afrimin e këtyre objekteve, me 14 të vëzhguar në një moment. Dy sisteme të ndryshme radari vëzhguan këto objekte të paidentifikuara, por ata nuk ishin në gjendje të gjurmonin origjinën ose zhdukjen e tyre. Natyra e pakapshme e këtyre objekteve, së bashku me aftësinë e tyre për t’u zhdukur në dukje në oqean, sfidon shpjegimet konvencionale si balonat ose fenomenet lehtësisht të identifikueshme.

Pjesët e videos zbulojnë nëntë nga objektet përreth Omaha-s, por dy prej tyre ranë në mënyrë misterioze nga sistemet e radarit, duke mbës