Sami Arifi:Shqipëria dhe Kosova nuk kishin dhe s’kanë udhëheqësi kredibile në mbrojtjen e qytetarëve të tyre…


Shqipëria dhe Kosova nuk kishin dhe s’kanë udhëheqësi kredibile në mbrojtjen e qytetarëve të tyre…

( E keni të inxhizuar rastin skandaloz që bëri polici malazez në doganë ndaj profesorit universitar shqiptar të Shqiprisë…

Pse rrahen madje edhe vriten qytetarë shqiptarë të Shqipërisë dhe Kosovës në doganat e shteteve fqinje?!… Populli ka lën fjalë të urta të cilat kanë vlerë universale për çdo kohë, aty ku nuk ka zot shtëpie fqinjë pa kurrfarë arsye i rrahin, madje edhe i mbysin fëmijët pa zot shtëpie pa i dhënë askujt përgjegjësi… Kështu ndodhë edhe me shtetin, kur udhëheqësia e shtetit nuk kanë kujdesin për qytetarët e tyre, atyre u maltretohen rrahen madje edhe vriten qytetarët nga shtetet faqinje në dogana, pa pikë fai, duke shprehur urrejtjen e tërbuar ndaj kalimtarëve vetëm se janë shqiptar…Kështu ndodhi me profesorin universitar nga Shqipëria në doganën e shtetit malazez… -Kësaj radhe po përmendim rastin, skandaloz të policit malazez, gjatë kalimit në doganë të Malit të Zi të profesorit universitar nga Shqipëria ku polici malazez sulmon brutalisht profesorin shqiptar në veturën e tij… -Raste të tilla kundër shqiptarëve ndodhin në shtetet tona fqinje: Me Serbinë, Maqedoninë, Malin e Zi, po edhe me Greqin. Poqese do të ndodhëke një rast i vetëm i tillë skandaloz i bërë nga Shqipëria apo Kosova; atëherë Serbia, Mali i Zi, Maqedonia, po edhe nga Greqia do të inicojnë rastinë në institucione ndërkombëtare, madje edhe në Këshillin e Sigurimit…duke dërguar edhe notë ndaj shtetit që ka bërë një skandal të tillë… Pse Shqipëria dhe Kosova nuk reagojnë ngaj rasteve skandaloze që iu bëhen qytetarëve shqiptarë në doganat e shteteve fqinje?!…lirisht mund të themi se nuk kanë udhëheqësi kredibile në mbrojtjen e qytetarëve të tyre…