Se kush tè vetèn – Xixè-Florentina Skendaj


~

Se kush tè vetèn – Xixè

Kashtè,hiqju xixès ti.

Do pèrfitosh ca hì ?

Kjo ?

Xixè mbaj veten, fitim ke ?

Ja, do thonè flakè kashte !

XIXÈ !

RRi mè mirè siç je.

XIXÈ !

~

Barqesh ndryshe dal

Se i madh,

nè mituri rritur .

I mitur, nè paudhèsi zhytur.

Kaq larg nè moshè ,

sa ballit baltè !

~

Kur dera mirè dègjon

Ti,

troket kot,

kur dera mirè dègjon ,

e si shurdh keqas rri.

Ti gishtat mos i lodh,

si nervat ajo ti !

~

NJè jetè tè tèrè ,

durova tè hithtat e tua.

Pèrcèllimin e tyre ,

e shpèlaja nè krua.

Çfarè pèr ty nuk bèra,

.. nuk bèj….?!

Kurrè,

po kurrè ,

qoftè dhe si tallje,

nuk mè the,

tè dua !

Djegèsinè, pèrcèllimin

dhe se lèkurè argasur,

e ndjeja ,

po vazhdova t’i shèroja ,

nè krua…!

Ndihmova,

ndihmova ….

Nè fijè tè perit ,

çova fatin tim !

…..

KURRÈ!

Po kurrè,

nuk dègjova

dhe si shtirur :

-Tè dua ,

o njeri i vetmohuar !