Shiu i pranverës!Laureta Malaj


Mund të jetë një imazh i 1 person

Shiu i pranverës!

Ky shiu i pranverës që lulet lagu sot ,

doja që ta ndalja ,po nuk e ndala dot .

Dhe lulja e trishtuar mbi supe shiun mbante ,

mundohej me çdo kusht që rrënjët mos t’i lagte.

Ato filizat mbledhur ,s’kërkuan gjithësinë,

kërkuan të jetonin ,të falnin lumturinë .

Një lumturi e çelur ,në lulet e pranverës ,

ku vetëm e vështoja ,e mbyllur brenda derës .

Një kënaqësi e fshehur ,brenda syve të mi ,

e ndjeja që e doja ,t’i falja dashuri .

Një dashuri të pastër ,që lulja mbante brenda ,

ta përqafoja fort ,aq sa ma kishte enda.