Shkëmbi misterioz i gjetur në sitin “UFO” në Rosëell,çfarë është në të vërtetë?


Gëzim Llojdia

1.

Ata që e gjetën besojnë se shkëmbi përmban fuqi të veçanta – dhe mund të jetë një lloj çelësi për të hapur një portë në hapësirë.Një objekt i çuditshëm i njohur si Shkëmbi Rosëell vazhdon të ndezë teori të egra konspiracioni – 13 vjet pasi u gjet.Shkëmbi, i zbuluar në vitin 2004, përmban një model misterioz dhe veçori të pazakonta magnetike.Ai u gjet afër vendit të rrëzimit të supozuar të UFO-ve në Rosëell, Neë Mexico.Dhe tani diskutimi është rishfaqur pasi Tyler Glockner, themeluesi i faqes së internetit të gjuetisë së të huajve Secure Team 10, bëri një video për të diskutuar origjinën e saj.

Në vitin 2004, Robert L. Ridge, 56-vjeçari pronar i një dyqani në Roswell, New Mexico doli për të gjuajtur harqe. Ai nuk e dinte se do të kishte një objekt të çuditshëm që që atëherë është quajtur Shkëmbi Roswell.Më 4 shtator, ndërsa kërkonte një zonë të largët për gjahun e mundshëm, Roberti pa një shkëmb të vogël të mbuluar me papastërti. Kur e pastroi dhe vuri re simbolet e çuditshme të gdhendura në sipërfaqen e saj, Bob e dinte se kishte gjetur diçka të veçantë. Modelet ngjanin shumë me ato që zakonisht përshkruhen në rrathët e të korrave: dy hëna gjysmëhënë të bashkuara në qoshe.

Tyler shton: “Shkëmbi ishte shumë i lëmuar, i rrumbullakosur dhe përmbante këto simbole misterioze që dukej se tregonin pothuajse atë që duket si një cikël hënor i HënësShkëmbi Rosëell, i njohur gjithashtu si Artifakti Alien i Rosëellit, është një gur i vogël dhe i lëmuar që u gjet në shkretëtirë pranë Rosëell, Neë Mexico në 2004. Shkëmbi është bërë objekt i shumë spekulimeve dhe debateve, me disa njerëz që pretendojnë se ai është dëshmi e jetës jashtëtokësore ose se është një objekt nga një anije kozmike aliene që u rrëzua në Rosëell në 1947.

2.

V.Verma thotë se:Më 4 shtator 2004, Robert Ridge, një gjahtar i zjarrtë, bëri një zbulim të jashtëzakonshëm ndërsa eksploronte zonën përreth të vendit  të rrëzimit të Rosëell. Ai u përplas me një objekt misterioz që dilte nga toka, me një model unik të gdhendur në sipërfaqen e tij. Shkëmbi Rosëell ka përmasa 5 centimetra me 4,5 centimetra dhe peshon 50,78 gram me një skaj dy herë më të trashë se tjetri. Modeli i çuditshëm ka skaje të pjerrëta dhe ngrihet më shumë se 1/8 inç nga sipërfaqja e shkëmbit.Pas ekzaminimit më të afërt, artefakti, i njohur më vonë si “shkëmbi Rosëell”, zbuloi simbole dhe dizajne të ndërlikuara, duke përfshirë dy hëna gjysmëhënës të bashkuara në qoshet, që të kujtojnë modelet e gjetura në Crop Circles. Saktësia dhe mjeshtëria e shkëmbit Rosëell kanë mahnitur shumë, dhe  Ridge që pretendon se është dëshmi e makinerive të avancuara. 

Është interesante të theksohet se modeli që u portretizua në majë të shkëmbit Rosëell është një përputhje e saktë me rrathët e korrur që u shfaqën në Liddington, Angli më 2 gusht 1996. Kjo, së bashku me faktin se u gjet objekti misterioz në afërsi jashtëzakonisht të afërt me vendin e supozuar të rrëzimit në Rosëell, e bën rastin edhe më të fortë. Pra, çfarë është ajo?Disa besojnë se shkëmbi Rosëell është një objekt alien që është lënë pas nga vizitorë jashtëtokësorë, ndoshta edhe nga “burrat e vegjël të gjelbër” famëkeq, të cilët thuhet se kanë rënë në një përplasje pranë një ferme në Rosëell, Neë Mexico. Të tjerë argumentojnë se është një falsifikim shumë i aftë, i krijuar për të mashtruar .

3.

Si ta zbulojmë se është i vërtetë apo i rrem ky artefakt qiellor?Për të kuptuar më mirë objektin, studiuesi Ridge kontaktoi dy ufologë të shquar, Chuck Zukoëski dhe Debbie Ziegelmeyer në festivalin e UFO-ve në Rosëell 2007. Chuck dhe Debbie u nisën për të hetuar shkëmbin, duke u përpjekur të përcaktojnë nëse ai mund të kishte qenë një suvenir nga një nga stendat e festivalit.Ata zbuluan se ngjyra e shkëmbit përputhej me ngjyrën e sipërfaqes së gdhendur, gjë që i bëri të besonin se nuk ishte një krijim i kohëve të fundit. Përveç kësaj, pasi kryen një ekzaminim me mikroskop të objektit, ata nuk mundën të gjenin asnjë shenjë që do të tregonte përdorimin e një mjeti gjatë procesit të gdhendjes. Kjo bëri që shumë njerëz të arrinin në përfundimin se nuk ishte një falsifikim, por një objekt autentik i lashtë me origjinë të panjohur.Megjithatë, çfarë lloj mjeti është përdorur për të bërë gdhendjet pa lënë asnjë gjurmë? Ndërsa gërmuan më thellë dhe hetuan më tej shkëmbin Rosëell, ekspertët zbuluan se ai kishte veti magnetike, pasi tërheq gjilpërën e busullës dhe rrotullohet në prani të një magneti.

4.

Pse enigma shtohet?Shkëmbi Rosëell dhe rrethi i të korrave të zbuluara në Liddington, Angli nuk janë identikë pavarësisht ngjashmërisë së tyre të dukshme. Shumë besojnë se gdhendja në shkëmbin Rosëell përshkruan ekzistencën e universeve paralele dhe jep sugjerime për portat dhe vrimat e krimbave të pazbuluara.Prania e magnetitit u përcaktua të ishte shkaku i tërheqjes së fuqishme magnetike të shkëmbit Rosëell, që ishte një tjetër zbulim i bërë nga studiuesit. Përveç kësaj, përdorimi i një spektometri fluoreshent me shpërndarje energjie, i njohur gjithashtu si EDXRF, verifikoi praninë e kësaj substance të veçantë hekuri.Çuditërisht, kur ndikimi magnetik aplikohet në pjesën më të trashë të shkëmbit Rosëell, objekti rrotullohet në drejtim të kundërt të akrepave të orës. Megjithatë, kur pozicionohet mbi gjysmëhënën dhe rrethin e poshtëm, pjesa më e hollë e shkëmbit, objekti ndryshon drejtimin dhe rrotullohet në drejtim të akrepave të orës.Në kërkim të të huajve, S01E04 “The Rosëell Rock”, Giorgio Tsoukalos erdhi në Rosëell, Neë Mexico, “i cili është terreni zero për studiuesit e sotëm të UFO-ve”, për të parë shkëmbin. Tsoukalos sugjeroi se shkëmbi Rosëell është dëshmi e përplasjes së disqeve fluturuese, gjë që në shikim të parë sugjeron se alienët përdorin shkëmbinjtë e tokës si çakëll. Ai mendon se shkëmbi është një çelës kozmik dhe ose një kalendar hënor.Tsoukalos ekzaminoi shkëmbin dhe arriti në përfundimin se gdhendja magnetike në shkëmb i ngjan gdhendjeve egjiptiane të obeliskut. Sipas tij, shkëmbi i përgjigjet “energjisë suaj trupore”. Më vonë, Tsoukalos dhe Ridge shkuan për të gjuajtur shkëmbinj ku Tsoukalos u përpoq të krahasonte shkëmbinjtë natyrorë me shkëmbin e lëmuar Rosëell, duke arritur në përfundimin se ata janë të papajtueshëm.

Tyler Glockner, themeluesi i faqes së internetit të gjuetisë së të huajve Secure Team 10 , bëri një video për të diskutuar origjinën e shkëmbinjve Rosëell. Ai tha: “U zbulua në vitin 2004, duke dalë nga papastërtia në Rosëell, Nju Meksiko, në një zonë kryesisht djerrë dhe të zbrazët të shkretëtirës, ​​afër vendit ku ndodhi përplasja famëkeqe e Rosëell.”  “Shkëmbi ishte shumë i lëmuar, i rrumbullakosur dhe përmbante këto simbole misterioze që dukej se tregonin pothuajse atë që duket si një cikël  i Hënës. Është teorizuar se ky shkëmb mund të ketë qenë pjesë e rrënojave nga përplasja e Rosëell. Ose, se ky shkëmb – i cili thuhet se mban disa fuqi shumë misterioze, në fakt u la pas nga një vizitë e mëparshme e ufove, dhe se përplasja e Rosëell.”

5.

Sipas besimtarëve, shkëmbi ka veti magnetike dhe shenja të gdhendura në të, të ngjashme me ato që gjenden brenda qarqeve të mbjella në të gjithë botën.

Rrethi i të korrave ishte shfaqur tetë vjet përpara se Robert Ridge të zbulonte shkëmbin Rosëell, një fakt që ka bërë që disa të sugjerojnë se shkëmbi është thjesht një kopje e krijuar nga njeriu. Teoricienët e lashtë të astronautëve pretendojnë se nëse dikush do ta kishte bërë gurin si një mashtrim, nuk ka gjasa që ata ta kishin lënë atë gjysmë të varrosur në mes të shkretëtirës, ​​ku mund të mos gjendej kurrë. Por ajo që e ka bindur vërtet Robertin dhe shumë të tjerë është se shkëmbi nuk është një trillim i bërë dhe një krahasim që është bërë nën një mikroskop midis shkëmbit Rosëell dhe një kopjeje të rërë.Një nga studiuesit e parë që hetoi lidhjen midis shkëmbit Rosëell dhe rrethit të të korrave në Angli ishte gazetarja investigative Linda Moulton Hoëe. Ajo është e bindur se brenda dizajnit është një mesazh. “Nëse kemi të bëjmë me inteligjencë të avancuar, dhe ju supozoni se në të gjithë universin, të gjitha sistemet diellore, të gjitha galaktikat, duhet të ketë disa, ne do t’i quajmë ato, vijat bazë, hënat, diellet dhe qiejt do të ishin të zakonshmet. emërues. Diçka po përpiqet të na mësojë neve, njerëzve, për astronominë. Hëna, dielli dhe gjurmimi i simboleve, kjo reflekton të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen. Dhe kjo kthehet në atë që është në atë shkëmb? Epo, disa njerëz do të thoshin se kjo është një datë.”

Por edhe nëse do t’i linim mënjanë këto interpretime, shkëmbi do të mbetej ende enigmatik për shkak të vetive të tij të çuditshme magnetike.