“Shpirti” i poetit”-Vilson Mersinllari


Si currilat e ujit,që bien nga ujëvara

si kristale shkëlqejnë nga rrezet e diellit

ashtu dhe vargjet e poezisë,nga njëherë vinë

duke dalë lirshëm,nga ”shpirti”i Poetit.

Ashtu si shkrepëtimat,në Qiell të hapur

si flaka e rrufesë,që një natë të errët ndrit

ashtu vjen shpejt,edhe muza e Poetit

mbi fletët e bardha,vargjet i radhit.

Ashtu si bukuritë,e tejskajshëme të natyrës

që me të bukura se këto,as kund nuk gjen

ashtu dhe frymëzimi i pa shtershëm i Poetit

si një vullkan i heshtur,menjëherë shpërthen.

Sepse shpirti i Poetit,është mbushur plot

është për brenda tërë ngjyra,tërë kolorit

vargjet e tij,fluturojnë kudo nëpër Botë

dhe -Poezitë-e tij nuk shterin,nuk kanë limit.