Skënderbe, më i madhi ti je-Sami S. Shatri


Në 619 vjetorin e lindjes së heroit tonë Kombëtar dhe kryeheroit Europian e Botërorë, GJERGJ KASTRIOTI-SKËNDERBEU!

Lavdi përjetësore

SKËNDERBE

Je Shqipëri e Mëmëdhe

Besë, gjuhë, nder e fe

Epope e Promethe

Diell që nxe, mbi Atdhe

Yll i pashuar, mbi re

Epokë e vjetër, epokë e re!

SKËNDERBE

Je vlerë e kulturë

Madhështi e plot zulm

Hyjnor e fatlum

Relikë, gdhendur në gurë!

SKËNDERBE

Shqiponjë dy-krenare,

Vatër Iliriane,

Përmendore Europiane,

Racë e pastër, Ariane!

SKËNDERBE

Mbret i Arbërisë

Hero i përjetësisë

Ma i madhi i historisë

Pasaport e shtetësisë

Vulë e ardhmërisë

Atlet i Perëndisë!

SKËNDERBE

N’Belvederë në Vjenë

Qindra vjet, n’muze

dje, sot, nesër e përjetë

Armët e t’ua model

Për botën amanet!

SKËNDERBE

Më i Madhi, TI je

Prishtinë,