Somdatta Mitra-Rikthimi i Ubuntu


Ai tempull ku bie zilja e një ndërgjegjeje ,

Në një lumturi shpirtërore të gjithë freskojnë instinktet e tyre

Të gjithë i kuptojnë mendimet e drejta për të shpalosur,

Dogma shoqërore e ngjeshur që tundet.

Spërkatja e ujit të shenjtë në një kompunksion,

Rikthen inteligjencën dhe rifillimin veracioz.

Për të pastruar zemrat në një lumë shlyerje ,

Për të sfiduar botën për të ripërtërirë paqen dhe solidaritetin.

Ubuntu! Ubuntu! thërret zërin e metamorfozuar,

Bota po parashikon me zell një shkëlqim.

Në atë parajsë zogjtë duhet të cicërojnë në një kënaqësi,

Duke vëzhguar zemrat e buta për t’u kujdesur për Ubuntu në një magjepsje.

Voila! me mirëkuptim të plotë mbi këtë frymëzim ,

Ndërvarësia e të drejtave mbi dashurinë ;

duket se është një zëvendësim magjik.

Në fe dhe filozofi ,

Ubuntu është suprem në secilën ideologji.

Për të plotësuar zemrat me vlerësim hyjnor, respekt dhe nderim,

Ngritja e qëllimeve të forta për të mbajtur ndihmat me dhembshuri dhe pëshpëritje.

Emboss Ubuntu në shpirtrat e tij të vërtetë,

Me lutje, kujdes, duke përqafuar ata që janë të privuar.

Qofshin angazhimet e qëndrueshme për kauzat humantiste,

Ngjyrosni botën në marrjen e lumturisë së bollshme.

Në një parajsë të tillë le të gjëmojnë kafshët në liri ,

Në rrugëtimin e ekzistencës;

Njerëzit ngrenë flamurin e Ubuntu në një sensacion.