Sonja Haxhia:Kalë i bardhë


Sonja Haxhia

Kalë i bardhë

Kalë i bardhë
me thundrra të hekurta
shkel mbi dallgët shkëmbore
e valët ngrejnë stërkala mbi lëkurën e brishtë ,
që zbardhëllojnë errësirën ,
si nën dritën e yjeve
shkrin zinxhirët e rëndë ,
pjellë të skllavërisë ,
përdorur në luftra
në emër të kauzave
paqes së shprishur njerëzore ,
për jetë a vdekje .

Kalë i bardhë
ti nuk trasporton veç karro dhe ushtarë me parzmore
trasporton dhe Engjëj
veshur me petkun e ngjyrës tënde
hapësirave kozmike
për të çelur të tjera zjarre
e risjellur agun e ditës .

Kalë i bardhë ,
jele e mbetur erës së tokës
rendur ,
përherë drejt trokthit të dashurive .

(askush nuk mund të prekë parajsat, pa praninë e KUAJVE….)

…nga Libri ‘Kthim me Diellin ‘ , 2019.