Sot unë kam ditëlindjen-Fatmir Pushi


Unë sot mbusha 65 vjeç,

65 kate ndërtova në jetë,

Nuk ka rëndësi sa të tjerë do ndërtoj,

Rëndësi ka që me “nderë” të rroj.

Unë linda në Arrëz e Madhe,

Aty ku ka folen Shqiponja,

Ku ma dinë emrin të gjitha lulet,

Shiu, dielli furtuna e dëbora .

Miqësia ime është si rrënjë lisi,

Pa miqësi dhe dielli është i zbehtë,

Fjala miqësi është fjalë betimi,

Besa e fjalës për gjakun e vetë.

Unë jamë nga fisi Pushaj,

Ku arrët e pemët rriten shumë,

Nuk do ti harroj ato vëndë të bukura,

Nën hijen e tyre si sheleg flija gjumë.

Unë me rrënjë jamë Arrëziot,

Aty linda unë babë e stërgjysh,

Sa shumë i dua Arrëziot,

Janë njërëz të zgjuar e fisnik.

Unë me rrënjë jamë Tepelenas,

Stërgjysh, gjysh ,nënë e babë,

Respekt për gjithë Tepelensit

I përshëndes kudo që janë.

Unë jamë Agronom e kopështar,

Tokën e pastroj çdo ditë,

Nga njërzit e pemët që degraduan,

U pres ferrat e ndonjë të thatë

Të sëmurëve plagët u kamë shëruar.

Kur unë sdo të je më në këtë botë

Ju fëmijët e mi dëgjoni mirë,

Unë nuk do tju jap më këshilla,

Kini parasysh cu kamë thënë.

Lexoni mir librin timë,

Se bota është ndryshe tani,

Ka shumë mundime e trazira,

Çdo hap i gabuar kushton shumë.

Mos bëni kurrë të këqija,

Ecni ngadalë në rrugën me gjëmba,

Natën, ditën, diell, e furtuna,

Çdo hap që hidhni kini kujdes.

Unë jamë një patriot Shqiptar ,

E dua shumë vëndin timë,

Është perla më e bukur në botë,

Është toka që nxjer HERONJË.

Ju uroj shëndet miq e shokë,

Disa të rinjë e mëndja top

Disa me flok të bardha në kokë,

Kudo të ini zoti ju bekoftë.