Stinë e bukur pranverore:Nga Adem Nuhaj


Stinë e bukur pranverore …

Shkriu bora zbriti nga mali

Lulet çelën në lëndina

Dal nga dal po vjen behari

Çel sythi dalin filiza.

Çel një shkozë e çel një thanë

Çel dhe lulja përmbi shkëmb

Zgjohet pylli anë e mbanë

Nga gjumi dimrit të rëndë.

Vijnë e lozin dallandyshe

Te foleja , që kanë lënë

Vjen një zog , që quhet qyqe

S’dimë , po qan a e ka këngë?

Edhe në saban e par

Një këngë e embël të zgjon

Është ai biilbil gjyzar

Që , këngën e ligjëron.

Ujë burimi , gurgullon

Nëpër gryka , nëpër rrëza

Prap një këngë , që të shëron

Kënga , që këndon thëllëza.

Nëpër sheshe dhe livadhe

Bëhet det bari i njomë

Sorkadhja , si zonjë e madhe

Në majë të thundrës vallzon.

Stinë e bukur pranverore

Ti , na vjen plot me buqeta

Çelin drurë e pemë frutore

Nga ty mbledh mjaltin dhe bleta.

Edhe shpendët fluturakë

Në pranverë dalin nga hija

Çiftosen dhe bëhen bashkë

Dhe tek ta çel dashuria.