Stoik legjendar!!!Miranda Troci Derti


Imazh i lumnisë obelisk bardhēsisë..

Qëndron stoik legjendash në gjoks të Arbnisë..

Kuvend me nantē malet shekujsh ndër bedena..

Gjergj o prijëtar kryeat prijnē brezash…

Klithmë nē monument lëshon mbuluar në qylym të bardhē..

Përkrenare zbardhuar mbi imazhin tēnd legjenar..

Midis pishash kurorē në shkëlqim të rrallë..

Zoti i shqiptarëve ty të kjofshim falë…

Mistik i miteve të derdhur në bronz skulpturē..

Rrënjët nëpër shekuj gjak e rrënjē dibrani..

Në shekuj tē lavdisë su përkule kurrē..

Emër tmerri gjithmonē kundra tradhëtisē e çdo tirani.

Zgjohu Ati ynë atdheu të është përçarë..

Bijtë e brezave era e ftoftë e kohës shpërndarë..

Zgjohu Gjergji ynë Dibra po t.thërret..

Mos ia lësho vendin as krajl e as mbret..

Dibrën me nantë malet zoti e ka kriju…

Tirani vatanin po don me mbulu..

Mos ia lësho kryezot as vatrën as Drinin..

Zgjohu dhe nji herē o .Gjergj Kryetrimi…

Shkroi!!

Miranda Troci Derti !!

Reç Dibër!!