Sy të puthura-Florentina Skendaj


Ja putha sytè dashurisè,

tek buza nuk zbrita,

nga frika …

~

Firomè burrèrie

Buza jote s’èshtè buzè fèmije,

qè puthje lehtè mè hedh,

buza jote firomè burrèrie

e neps fèmije ndjell !

~

Tè mè duash

DHe thjesht ,

se tè trazoj shpirtin,

tè mè duash.

Ç’fitim mè shumè ,

se mykun qè i largoj.

~

Natè dhjetori

T’i jap çelsat e shpirtit,

– i tha.

Do tè ndryshken,

– ju pèrgjigj.