Sytè nè pa drridhje-Florentina Skendaj


t’i kam ngulur botè njerèzore !

Po edhe nga skutat tuaja largè,

pusht- etè tè ndyrè..

DHe gojèn e duartè ,

nè ju s’i flliqa…

Veç urimin:

-U çfarosèt e liga!

E bukurisht ndodhi !

Unè veç numèroja,

me gishta…

0,1,2,3,4,5,6,7,8,9…..

~

O naivè, pse çirreni ?

Nè grushtet e njeri – tjetrit,

kohève tè tymosura,

lanè e lènè dhèmbèt…

Nè zgèrdhirje shkaktarèt pèrtypen,

zgèrlaqur orgjive….

~

Peshqesh

U ngazèllye rinia,

i pruri partia peshqesh,

i mori njè dash ,

i dhuroi nje,

vesh !