Të çelin lule pa fund-Afërdita Selishtaj


Të çelin lule pa fund

Ishte 12 maj, nëntëdhjetë e shtatë

Kujtime shumë, më kujton kjo ditë

Dita, kur mora rrugën për emigrim

Një ditë trishtimi, me lotë në sy.

Ika nga vatani, lashë ç’kisha për shpirt

Lashë nënë e babë, lashë fëmijërin

Lashë vitet më të bukura të rinis

Lashë dhe më të shtrenjtin, vendin ku kisha lerë.

Lashë gjithë jetën, dhe ika pa shpres

Ika unë, si gjithë të tjerët, për një jetë më të mirë

Thashë do iki për pakë, dhe do kthehem prapë

Po më mori shumë, vite pa fund.

Kjo ditë për mua ishte, dita më e vështirë e jetës

Që ika me fëmijët, mes plumbave pa fund

Ishin armatosur njerëzit, sikur ishte luftë

Po ishte një luftë, që kundërshtarë nuk kishë.

Vëndi u shkatërrua, u bë gërmadha

Ç’ishë e ndërtuar u shkatërrua pa masë

Vëndi mbeti në mëshirë të zotit

Se atë e mori në dorë, gryka e dyfekut.

Në këto ditë, zgjedhjet aty bëhen

Shpresoj të bëhet më e mira, për popullin e vetë

Shpresoj, mos të hidhen më plumba si dikur

Po në vendin tim të shtrenjët, të çelin lule pa fund.