Thesari e mrekullia-Jashar H Selmanaj


1.

Shkendi e diellit,

pas vjen merkullia.

2.

Foli vetë rastësia,

këtu ARI dhe madheshtia.

3.

Në truall të shqipes,

e ka folen SHQIPERIA.

4.

Mrekullia Shqiptare,

ilre, pellazge e dardane.

5.

Rilindje e ringjallje,

në themelet Arberore.

6.

Nëntoka Ilire e moçëme,

në thellsi ka ra nën heshtje.

7.

Sikur guri i Antikitetit,

qendron nën rrenojë.

8.

Sllavët me mbuluan,

më rrëna e genjeshtra…

9

Thesari e simolet Dardane,

Çdo herë ato hedhin dritë.

10.

Sot vendi buzqesh,

toka im kurr nuk hesht.

11.

E eger koha më rrebeshe,

Ballkan i hapur pa mbeshtetje.

12.

Kulaqi i gatuar nëper shekujë,

e ka sjelli atë faren më keq.

13.

Qytetrimi ra në pusi,

shumë trillon Edi më serbi.

14.

Akademiket e beogradit,

pa ndal ulurojën per kosovë.

15.

Shkelim prap në ëndrrë,

ah, të gjakosur shekujtë.

16.

Zgjohen ëngjujtë,

më bekimin e Përëndis.

17.

Simbolet ILIRE,

në pragun e Shtepis.

18.

Gjetëm rruzare, rozeta,

prap simbolet e ringjalljes.

19.

Me mbishkime:

Ilire, pellazge e Dardane.

20.

Manuskripte kyqe,

skuptura, libra të vjetra.

21.

Mbi Plis të Bardh,

perplaset koha e vjeter.

22.

Vershim i motit,

lekundet toka e Agronit.

23.

Nji dridhje e kulles,

gjall rrefimet e Teutes.

24.

Maskat po çjerren,

në token e Kastriotit

25.

Nën themelet e prizerenit,

shkelqen rrezja e DIELLIT.