Ti po ikën!-Tasim Marku


Po lë vatan!

Po lë mbrapa

djalërinë!

Po lë mbrapa femërinë!

Po lë mbrapa .

babë e nënë!

Po braktis ti vatan!

Po lë nusen e fëminë!

Me vetëdije braktis Shqipninë!

A e sheh more djalë!

A s’po qanë për vatan!

Plot me plaka edhe pleq!

Që po vdesin nga marazi!

Që po vdesin nga mërzia!

Kur goxilla fërkon barkun!

Kur hedh valle e këndon!

Kur grabit e shndërron!

Kur vret dhe t ‘mohon!

Mos të është sos durimi?

Ktheje kokën e shih mbrapa!

Të gëzojnë pleq e plaka!

Ty hyj tmerri grabicarve!

Të mos kërcejën et’mos gëzojnë!

Të mos vrasin e poshtërojë!

Kthehuni mbrapa në ktë tokë!

Tu bekojë mëmëdheu!

Dhe Goxillën që gëzon!

Ta shkatërroni ta copëtoni!

Të gëzojë shqiptaria! Të ringjallet

Burrëria!

Të lulëzoje djalëria!

Të gëzoj dhe njëherë Shqipnia!