Unë majat do i arrij!Marjana Tafilaj


Marjana Tafilaj

Unë majat do i arrij,

Xhelozëve do jua thyej turinjtë,

Kush zili mua më ka ?

Të marrë rrugën për sadaka.

Dot njeri sma ulë moralin,

Dhe sikur ti vete varrit ,

Do ec perpara me kokën lart,

Shkallët do i ngjit dalë & dalë!

ARTIN tim nuk do e lë!

Do shkruaj dhe mos të kem nge,

Në dritën e kandilit unë do lexoj,

Poezi përdit unë do shkruaj.

E dashuruar marrëzisht,

Unë me shkrimin dhe poezit ,

Dhe kurë unë të shkoj në varr ,

Librat me vete di i marr !