Valbona Kolaveri:Fëshfërimë


FËSHFËRIMË

Fëshfërimë
dhe shpirti tretet larg.

Fërkon sytë
të zgjojë ëndrrën e fjetur
në miklime ëndrrash.

Kllapish
të mbarsura me trisht.

Të regëtij
në avuj mëngjesesh
që zgjojnë ditën.

Të kapet
nën rrënjë që zgjaten
kredhur tokës
amëshuar DASHURI.

E me krahë praruar
tu ngjitem maleve
Shqipe e bukur.

Pa frikë
kthetrash të mbërthej
JETËN.

About Post Author