Varr i hapur-Jashar H Selmanaj


Varr i Hapur

1.

Sot besa edhe nesër është veriu i kosovës

Ah, klithmë atje plagët më gjak sherim kerkojnë

Tregu I Ri ndihëm tha unë jam zëmra e rugovës

Në tokën e shqipes serbet shtepi e Kish ndertojnë.

2.

Ah, kush e ndau mitrovicen fara i humbtë e ju shoftë

Mos u rritë fara dhe as fisi i këtyrë tradhetareve

Ah, fara e tardhetarevë kurr kurr kurr mos u shtoftë

Si i coptuan këta pa mëshirë trojet të shqiptareve.

3.

Era gjak vjen askush nuk është duke shiquar

Serbet ardhacak nga serbia token e pushtuan

Dikur mbi 95 përqind shqipar këtu kanë jetuar

Serb ishin vetëm 5 përqind armiqet të coptuan.

4.

Ah, amërik dhe ti europë më flokë të thinjura

Sherrin e keni mbjellë ferrë të dera e Dardanis

Luften në pragë e presim darsmat të përgjakura

Dy fjal populli im luftë ballkani i hapur i Shqipnis.

5.

Nuk jetojmë, se është demtuar shtrati i veshkevë

Ardhmeria e nxjerr kokën dhe është deshmitar

Ndegjoni mirë unë shiqoj pas shtatë bjeshkevë

Ah, sot jo nesër më kuptoni poet e ju shkrimtar…

6.

Të shiturit e shkelen kushtetuten të futen fusnotën

Harruan luftën sakrificen djersen e mërgimtarëvë

Duan më i fal krimet më Aleksandrin cirruan gotën

Varr i hapur dardani janë gabimet e tradhetarëvë.