“Verë e bukur”:Nga Afërdita Hadaj


Iku dimri, dhe u fshe.

i la radhën,

stinës re.

Pemeve,sythat tju çelë,

kurorë të bukur,

t’ju hedhë.

Verë e bukur

ardhsh, e mbarë .

Për mbar popullin shqipëtar.

Aroma freskia jote,

Ilaç që shëron

në mote.

Mbushna shpirtin me aromë,

na shero hallet që kemi.

Se kjo botë,

është çmendur krejtë,

nuk e dimë as vet,

ku vemi.

Zot, të lutem na ndihmo,

kthej të çmendurit, në binarë.

Se kjo botë kapitaliste,

të varfërit, po i heq zvarrë .

Verë e bukur,

qofsh e e mbarë.

plot lule,

dhe bereqet.

Sa më shum lakra,

në kopshte,

aty qjejme shefajet.

Çmimet lartë, ushqimet boze,

për ne janë tmerr

i vërtetë.

Më mirë lakra

se bezhdila,

na sill ti, moj verë sivjet.

Bekuar, qofsh moj

e uruar,

në çdo derë sill, mbarësi.

Na shero plagët,

e rënda,

tek ti shpirti gjen qetësi.