Hallet e tua moj botë:Afërdita Hadaj


Halle,halle je moj

botë.Gjith trupi

me plagë mbuluar,

Plagët, e tua gangrenë,

ilaç s’gjen,

për t’u shëruar.

……….

Ke gjith jetën që

lëngon,mbi krye

ke qellin gri…..!!

Qëkur pandemija hyri,

të mbuloj një, ftohtësi.

……….

Plagët që more

në zemër,nga lisat

që t’u këputën.

U bënë banorë të parajsës,nga koler,

e katranosur.

……….

S’të mjaftoi dhimbja

me lotë,po dhe lufta

kur u hap………….!!

Të çorroditi,nga trutë,

tmerr mbi tmerr,

të zuri prapë………!!

……….

Mbushur, portalet

me lajme,kronikë

e zezë dominon.

Ç’është kështu,

moj botë e mjerë,

A’mos fundi po

afron…………???

……….

Edhe, koha……..ka ndryshuar,ku ciklon

e ku tërmet……….!!

A’mos vallë nga

marrëzitë,që klimën

ja prishe vetë ???

……….

Nga grykësija për

para,të kan murrosur

të gjallë. S’kanë lënë

vend,pa betonuar,

mushkëritë ti kan

bllokuar……..nga

oksigjeni,munguar.

……….

Pa le dhe çmimet

e larta…ushqimet

për mbijetesë…..!!

Janë ngritur….. në marrëzi……Shtresa

e varfër çdo ditë vdesë ……………!!

……….

Lum ata që kanë

pushtete,kolltukve

t’ju bëjnë duvanë.

Çdo pasha,mendon

për vete,të varferit

i hanë të gjallë.

……….

Përherë,duart

lartë,të ngelën,

që të grisësh,

qellin gri.

Djellin rreze artë

kërkon…shpirtin,

t’a ngroi përsëri.

……….

Fate fate je moj

botë,dikush qanë,

e dikush qeshë.

Vetëm,në stacjon,

të fundit…barazi

ti do të keshë….!!