Napoleon Bonaparti kishte një përvojë mistike brenda Piramidës së Madhe të Gizës?


Kur disa nga njerëzit e tij më të besuar e pyetën Napoleonin se çfarë kishte ndodhur brenda Piramidës, Napoleoni u përgjigj: “Edhe sikur t’ju tregoja, nuk do të më besoni”.

Thuhet se një natë gushti i vitit 1799 ndryshoi rrjedhën e historisë botërore pasi Napoleon Bonaparti ishte brenda Piramidës së Madhe të Gizës, duke përjetuar një sekret që do të ndryshonte përgjithmonë fatin e Napoleonit.

Nëse hedhim një vështrim prapa në histori, do të zbulojmë se në verën e vitit 1798, më shumë se tridhjetë mijë ushtarë francezë erdhën në Egjipt nën komandën e gjeneralit Bonaparte.
Misioni i tij zyrtar ishte të çlironte vendin e Nilit nga sundimi tre shekullor turk dhe, rastësisht, të bllokonte lundrimin e lirë të anglezëve me kolonitë e tyre lindore.
Megjithatë, Napoleoni i ri bëri diçka që askush tjetër nuk e kishte bërë ndonjëherë: ai mori me vete më shumë se njëqind studiues nga të gjitha disiplinat për të studiuar, shkruar dhe kopjuar gjithçka që mundën nga vendi i faraonëve.

Tempujt, varret, mumiet, tunelet, thesaret e bollshme dhe piramidat e shenjta u hapën, duke i zbuluar botës një histori magjepsëse.
Në fakt, ishte ekspedita e Napoleonit, e cila ishte sa ushtarake aq edhe shkencore kur kontinenti evropian rizbuloi thesaret e humbura të Egjiptit të lashtë dhe madje gjeti një çelës që i mundësoi të gjithë botës të kuptonte atë që egjiptianët e lashtë shkruanin mijëra vjet më parë.
Ndërsa një nga ushtarët e Napoleonit po gërmonte një llogore rreth kështjellës mesjetare të Rachidit, ai gjeti rastësisht një nga artefaktet e lashta egjiptiane më të rëndësishme në histori: Gurin e Rozetës, i cili i ndihmoi studiuesit të deshifrojnë më në fund hieroglifet egjiptiane.

Guri i Rozetës u shkrua në tre versione: hieroglif, demotik dhe greqisht. Nga shkrimet greke, studiuesit më në fund ishin në gjendje të gjenin një ekuivalencë në hieroglifë dhe të krijonin një lloj kodi për të lexuar tekstet e lashta egjiptiane.

Megjithatë, fushata e Napoleonit në Egjipt i shërbeu gjithashtu një kërkimi shpirtëror drejt vendit që kishte shqetësuar imagjinatën e personazheve të mëdhenj të historisë përpara tij.
Ashtu si shumë nga bashkëkohësit e tij, Napoleoni u tërhoq nga ekzotizmi oriental dhe kishte lexuar një vepër shumë të njohur deri atëherë, “Udhëtimi në Egjipt dhe Siri” nga Constantin Volney, botuar në 1787, i cili tregonte mistere të shumta të qytetërimeve të zonës. .
Gjatë fushatës së tij, Napoleoni udhëtoi për në Tokën e Shenjtë dhe u përball me ushtrinë turke dhe, rastësisht, pushoi për një natë në Nazaret. Ky udhëtim u zhvillua më 14 prill 1799. Gjatë të njëjtit vit, në gusht, Napoleoni u kthye në Kajro kur vendosi të flinte brenda Piramidës së Madhe të Gizës. Ai u shoqërua në dhomën e mbretit, e cila në atë kohë ishte e vështirë për t’u aksesuar, me kalime të vogla dhe të vështira që nuk arrinin as një metër e gjysmë lartësi, të ndërlikuara pa dyshim nga mungesa e dritës, të cilën disa pishtarë nuk e zgjidhnin. .

Dhoma e Mbretit ndodhet brenda Piramidës dhe është një dhomë drejtkëndëshe rreth 10 metra e gjatë dhe 5 metra e gjerë e formuar nga pllaka graniti, mure dhe tavan i lëmuar, plotësisht i pazbukuruar dhe përmban vetëm një sarkofag graniti të zbrazët pa asnjë shenjë, të depozituar aty gjatë piramidës së ndërtimit. , pasi është shumë i madh për t’u futur nëpër pasazhe.
Napoleoni i Madh kaloi rreth shtatë orë brenda Piramidës së Madhe dhe pikërisht në agim ai ‘doli nga piramida’ i zbehtë dhe i frikësuar.
Kur disa nga njerëzit e tij më të besuar e pyetën Napoleonin se çfarë kishte ndodhur brenda Piramidës, Napoleoni u përgjigj: “Edhe sikur t’ju tregoja, nuk do të më besoni”.
Besohet se nata që Napoleoni kaloi brenda Piramidës së Madhe ndryshoi jetën e tij përgjithmonë.

Edhe pse u kthye në Francë i mundur, politikisht Napoleoni arriti fitore të mëdha në muajt në vijim. Ai arriti t’i jepte fund qeverisë së Revolucionit Francez dhe filloi Konsullatën si Napoleon Bonaparte si udhëheqës.
Interesante, sipas Peter Tompkins në klasiken e tij “Sekretet e Piramidës së Madhe”, “Bonaparti donte të lihej vetëm në dhomën e mbretit, si Aleksandri i Madh para tij”. I fiksuar gjatë gjithë karrierës së tij me figura të tjera kryesore historike, Napoleoni u përpoq të imitonte gjurmët e Aleksandrit të Madh dhe Jul Cezarit, të cilët dyshohet se kishin kaluar një natë vetëm në dhomë, ndërsa kërkonte qëllimin më të madh.
Fatkeqësisht, çdo gjë që Napoleoni përjetoi dhe pa midis mureve të Dhomës së Mbretit është një sekret që ai e mori në varrin e tij. Legjenda të panumërta u formuluan mbi përvojën e Napoleonit, duke përfshirë një që sugjeron se Napoleoni kishte një lloj vizioni ku ai e shihte veten si perandori më i madh që ka jetuar ndonjëherë në planet.
Piramida e madhe e Gizës është në vetvete një vend mistik dhe magjik. Të përjetosh një natë vetëm brenda piramidës është një ndjenjë e paimagjinueshme. Të kalosh natën brenda kësaj mase mbresëlënëse guri është për shumicën e njerëzve një ide krejtësisht e çmendur. Pas ca kohësh, fakti i thjeshtë i frymëmarrjes duhet të bëjë një zhurmë të tmerrshme. Sidoqoftë, siç u përmend më lart, Napoleon Bonaparte nuk ishte i vetmi “i çmendur” që guxoi.

Duke folur për Piramidën e Madhe, në biografinë e tij, okultisti i famshëm Aleister Crowley raportoi si vijon: “Dhoma e Mbretit ishte e ndezur si me dritën më të ndritshme tropikale të hënës. Flaka e dhimbshme e verdhë e ndyrë e qiririt ishte si blasfemi dhe unë e shua. (…) Në mëngjes kjo dritë astral ishte zhdukur plotësisht dhe i vetmi zë që mund të dëgjohej ishte rrahja e lakuriqëve të natës…”
Të tjerë, megjithatë, raportuan gjithashtu vizione të çuditshme ndërsa ishin brenda Piramidës së madhe. Në vitin 1930, teozofi dhe spiritualisti britanik Paul Brunton përshkroi gjithashtu gjëra të çuditshme që ndodhën gjatë qëndrimit të tij të shkurtër në Dhomën e Mbretit. Ai tha se ishte “…sulmuar nga vizionet e krijesave armiqësore dhe i rrethuar nga “dukje” të formave groteske dhe demonike…”
Pra… çfarë i shkakton këto përvoja misterioze brenda Piramidës? Dhe a është e mundur të ketë një ‘forcë më të madhe’ që banon brenda Piramidës?
Është interesante se blloqet e granitit brenda dhomës mbretërore janë një material që është në gjendje të përçojë energjinë elektrike. Ky është kryesisht graniti ka një përqendrim të lartë të kristaleve të kuarcit, i cili është vërtetuar se ka veti piezoelektrike; në fakt, të gjitha objektet elektronike që njohim sot përmbajnë kuarc. Ndërtuesit e lashtë të piramidës dinin për këto prona dhe mund t’i kenë shfrytëzuar ato në një mënyrë që ne nuk jemi në dijeni sot.
Vetitë misterioze elektromagnetike brenda dhomës së mbretit u vërtetuan në fakt në mënyrë empirike. Në një rast, një nga vizitorët që hyri në piramidë mori një goditje të vogël elektrike kur piu ujë nga një filxhan metalik.
Përveç kësaj, studiuesit gjithashtu raportuan se bateritë e kamerave dhe pajisjeve të tyre kërkimore ishin shteruar në mënyrë të papërgjegjshme ndërsa ishin brenda piramidës.

A mund të shpjegojnë këto anomali elektromagnetike vizionet dhe përvojat mistike gjatë qëndrimit në Piramidë? Dhe a është e mundur që këto anomali të jenë dëshmi se Piramida e madhe e Gizës nuk është një varr siç propozohet nga studiuesit kryesorë?

Një tjetër teori që përpiqet të shpjegojë “fuqinë” e Piramidës së Madhe, është se forma e saj gjeometrike i jep strukturës aftësinë për të përqendruar energjinë kozmike, e cila, ndër të tjera, do të ndihmonte në ruajtjen e trupit të Faraonit, të depozituar pikërisht në ndërtimin e qendrës. .

Megjithatë, asnjë nga tre piramidat e Gizës nuk përmban mumie. Kjo ka bërë që shumë studiues të propozojnë teori që sugjerojnë se Piramidat nuk ishin varre, por makina gjigante energjie.