Anija kërkimore ndeshet me dritë të pashpjegueshme nën det


Një ekip hulumtues që studion biolumineshencën hasi në këtë anomali hutuese në Gjirin e Meksikës.Sipas dëshmisë së një individi me emrin e përdoruesit ‘Zj223’ i cili postoi detaje të përvojës në Reddit, takimi ndodhi 10 milje në perëndim të ishullit Caladesi, Florida më 27 shkurt rreth orës 23:45 të mbrëmjes.

Ekipi hulumtues së pari vuri re dritën rreth një çerek milje larg, gjë që i shtyu ata të hidheshin për të hetuar.

Në fillim, dukej sikur drita duhet të ishte ajo e një boje lundrimi të zhytur ose e një anijeje të mbytur, por ndërsa afroheshin, ata bëheshin gjithnjë e më në mëdyshje se çfarë mund të ishte.

“Ky burim drite ishte 100% në fund të oqeanit, dhe jo diçka që notonte nëpër kolonën e ujit,” shkroi paraqitësi. “Nuk ka lëvizur në rrymë”.

“Ndërsa rrinim pezull në majë të dritës, ne përdorëm një EK-80 (sonar) për të na siguruar imazhe të dyshemesë së oqeanit në këtë vend. Për habinë tonë, ky objekt që prodhonte dritën nuk kishte një formë fizike që ne mund të zbulojeni ishte e padukshme për sonarin tonë”.

Historia dhe imazhet krijuan shpejt një debat të madh, duke nxitur një sërë teorish duke filluar nga një UFO nënujore (ose USO) deri në një formë biolumineshence.

“Sipas shkencëtarit kryesor të doktoraturës, ai menjëherë deklaroi se nuk ishte biolumineshencë pasi pa objektin duke përdorur pajisjen e kamerës që ishte ngjitur në anije,” shtoi paraqitësi.

Pra, a mund të kishin zbuluar studiuesit një lloj UFO-je të zhytur në ujë?