Gjuha e nënës-Vilson Mersinllari


GJUHA E NËNËS

—————-

Sikur t’i flisja tërë gjuhët e Botës

dhe ty Nënë,të të thosha të dua

vetëm në gjuhën,tënde moj -Nënë-

tingëllon më bukur,kjo mua.

Kur isha i vogël unë,ende fëmi

netëve pa gjumë,me Hënë,pa Hënë

vetëm në këtë gjuhë,ti më ke folur

vetëm në këtë gjuhë,më ke folur moj -Nënë-.

Nuk i duroj dot,kur disa shesin mënd

gjuhë tjetër flasin,tek vëndlindja e tyre

si e harruan kaq shpejt,këtë gjuhë,këtë vend

nuk harrohet gjuha e Nënës,në asnjëlloj mënyre.?

Dhe tani ti Nënë,qe sot nuk je më

ke shumë kohë,që ke ndërruar -jetë-

prap me gjuhën tënde,une do të të flas

U PREHSH NE PAQE,TË QOFTË DHEU I LEHTË.