Falmë ( Atë ):Nga Donike Rrethej


FALMË ( ATË ).

Atë !

M’fal ,për ata net kur grushtat ngrieja nelt drej qiellit,

e namt për mue ishin peshë e rand,

m’fal ,për ata ditë kur zvarritesha e tokën rrahja me grushte,

e pa’resht mallkoja ditë e natë.

Atë !

M’fal ,për tana herët qi t’mohova ,

ty t’plofuqishmin ,Zotin mbi dhe,

m’fal ,kur shpirtin tem ja dhashë djallit e urreja,

tan botën unë krijesa jote e ( pafe ).

Atë !

M’fal ,për lutjet qi kisha harrue ,

e zemrën kisha mbyllë keq me dry,

m’fal, për tana ata her qi mallkova qiell ,tokë,

ajër ,jetë ,gjithçka edhe Ty.

Atë !

M’fal, kur Ti para hapave t’mi shtroje mij prova se je….

ah ,Atë ! falmë mue krijesën tande qi krijove Ti kanjiher ( t’pafe ).