Male të kuq:Valbona Kolaveri


MALE TË KUQ

Ëndrrave gjurmova
Mbi male të kuq

Aty ku Zotat puthin ëngjëj
E luajnë

Aty ku jehonë e shpirtit
Kthehet në melodi

Në male të kuq
Të mbështjellë njē shami malli
E dërgova ndër duar

Aty ku mëngjeset kafshojnë diej
E qeshin n’gazëllim qiej

Dhe zëri kumbon dënesat e natës
Aty e shplodha nga pesha
Dhe hallin,dhe fjalën

I theva gjithë pragjet e mija
Të ndizja gjithē zjarret e zemrës
Thëngjij ti bëja

Aty ku avujt
E shprishin mëngjesin
Dhe retë zhbjerrë s’dinë ku bredhin

Aty le të bëhem hi
E me fi dashnie
Zotat t’më ringjallin.

About Post Author