Poetët u bëjnë magji,magjive…Mimoza Eliona Osmani


Poetët u bëjnë magji , magjive…

Shtrëngojë si guacka, kapakët e syve,

dhe heshtja më flet ,se dhimbjet m’i di ,

poetët u bëjnë magji ,magjive

dhe jo më lotin, melodi …

Më rrodhën ashtu ,si miq të pa ftuar,

kitarën e zemrës ,më lagën me vesë,

por tingulli i shpirtit, s’është varg i dështuar,

është malli jehonë, i syve të zezë…

Si pikat e shiut, më ranë mbi kitarë,

dy lotë ,si dy nota ,tek bëjnë melodi,

s’ja them asnjeriut ,që s’shuhet ky zjarrë,

askush s’më beson, që s’pyet për shi…