Sintaksa e dashurisë…Vladimir Bizhga


Mollët e arta

dhe dritat

e perëndimit,

zemrat

e zhveshura,

shkallet

e drunjta,

te gjitha

dashurive

memece.

si Goranet

i mbajta,

mbi supet

e poezive.

Nuk te mendoia,

Kur pyesnim

dhe kërkonim,

Shihej

qe s, bënim

dashuri.
ne llogjiken

tuaj,

ne trokitje i dashuruar

isha.
Kjo është

e kuptueshme,
pse,

te dashuroi,
mbasi
pyesnim

erën

dhe shiun,

pëlqehemi

më shumë…

Ne puthjet

e dhëna,

nen krismën

e armëve,

nen qiellin

sterr,

në ditën

e dasmës,

kur Atllasi

qiellin

e luajti

dhe perëndeshat

e mbrëmjes,

qanin

ne parlamentin

Shqiptare.

Pikërisht,

kur

Herkuli

mollët

e arta

i rrëmbeu,

dymbëdhjetë

dekriminalizimet

dhe fëshfëritja

e Euro

Mongerinit,

ma prishi

gjumin…

Ne dasmën

e Erës

me Zeusin,

nga Kranea.
Kaon

bir Kaoni,

qe dheut

me thembera

rend

dhe ison

e dredh,

ne cdo male….

Ne puthjet

e dhëna,

nen krismën

e armëve,

nen qiellin

sterr .

Në ditën

e dasmës,

kur Atllasi

qiellin

e luajti…..

Ah, moj…

Ne jemi

Si universe

paralel…..