Sabit Alidema:Pse, mos qofshim?

PSE, MOS QOFSHIM? Padyshim më rëndësishmia. E keqja më madhe filloi të cilët mburren ca mendjecekët…

Krijuesi i shumë veprave historiohrafike Feri Arifi dhuron libra për manastirin

KRIJUESI I SHUMË VEPRAVE HISTORIOHRAFIKE FERI ARIFI DHURON LIBRA PËR MANASTIRINSot në Shkup, krijuesi i veprave…

Vullnet Mato:Një roman, plot jetë njerëzish të mirë

HYRI NË SHTYP ROMANI AUTENTIK, I AUTORES SHEQERE SINA OZUNI, ME TITULL “NGA SHEBENIKU NË MYZEQE”…

Shaban Murati:Mësimi i hidhur nga historia jonë

Mësimi i hidhur nga historia jonë Përulja dhe lëshimet e mëdha nuk e kanë shpëtuar kombin…

Feri Arifi:Gjurmim pa ekspert

GJURMIM PA EKSPERTMAZGITI- GazimestaniSot më 11.08.2018 vizituamë Tyrben ne fushë Kosovë në fshatin Mazgit.Beteja e Kosovës…

Natasha Fejzaj ( Limaj ):Na mbytën dështakët “ gjeni “

NA MBYTËN DËSHTAKËT “ GJENI “ Shpesh herë e akuzoj ,por dhe kritikoj veten…, pse shoh?!……

Sheqere Sina:Myzeqaren jeta e ka munduar

Myzeqaren jeta e ka munduar  Kjo jetë shumë më ka munduar, të shkruaj për shpirtin e…

Boris Miska:Breçkat e turistes!

Breçkat e turistes! Po shkonte ora dhjetë e askush nga djemtë e Breshkës nuk lëvizte nga…

Valentina Aliaj Skënderaj :Shkruar në:”kohën e kolerës”

Vë maskën,floket mbledhur,dal tek lagjia për të blerë diçka.Diku, në një nga rrugët të cilat ishin…

Feri Arifi:Kështu thotë Avdyl Idrizi i fshatit Buzavik-Viti

Fshati Buzavik i Vitisë me histori të bujshme nga parahistoria, kështu thot Avdyl Idrizi, 71 vjeçar…

Sami Arifi-Porositë e Jeronim De Radës për shtetin dhe kombin…

Shkruar nga Sami ARIFIPorositë e Jeronim De Radës për shtetin dhe kombin… Jeronim de Rada u…

Fatjon Malaj-Ukrainë-Rusi 2023.Vit i Ri-Front i Vjetër!

Fatjon MalajUkrainë-Rusi 2023 Vit i Ri-Front i Vjetër! Viti 2022 prodhoi ngjarje e evenimente botërore të…

Sabit Alidema-Plaku I urtë:Anton Çeta -Vitet ‘9o

PLAKU I URTË / ANTON ÇETA VITET E 9O Anton Çeta, kur merr fjalen Para Anton…

Feri Arifi-Ky është Prilepi në Maqedoni

KY ËSHTË PRILEPI NË MAQEDONI Shkencëtarët duhet ti besojnë këti shkrimi të tillë që është një…

Sabit Alidema-Në brigjet këtej oqeanit

NË BRIGJET KËTEJ OQEANIT I Të parët zbarkuan arbëreshët e Italisë, Ata sollën me vete gjuhën,…

Sabit Alidema::nuk patëm dinjitet të bollshëm …nuk na lejuan disa gjëra…

Të dashur lexues, kudo që gjendeni, si duket na ka ardhur koha para dyerve. Edhe, nuk…

Shaban Murati:Derdimenët e demokracisë

Shaban Murati Derdimenët e demokracisë Edhe në shekullin 21 derdimenët shqiptarë kanë akoma nevojë të lexojnë…

Agron Dalipaj:Lumë

Agron Dalipaj Lumë LUM/Ë,~I. Fjalë e mbarë shqipes që shënon një “rrjedhë të madhe natyrale uji…

Shaban Murati:Vramendje

Çfarë shpjegimi shkencor, gjuhësor dhe historik, mund të ketë fakti që në të folmen dhe në…